Om Stark Fysik

DSC04574Varför skall vi träna och röra på oss? Anledningarna är många fler än man tror. De senaste årens forskning visar tex att hjärnan verkar vara det organ som påverkas allra mest av träning och rörelse. Mycket tyder på att man faktiskt blir smartare av träning! Studier visar förbättring av bland annat minnet, koncentration och kreativitet. Träning har även positiv effekt på stress, oro och ångest.

Min syn på träning är att en snygg kropp inte är målet utan en positiv bieffekt. Jag anser att vi behöver komma ifrån ytligheten och fokusera på viktigare anledningar till att hålla sig fysiskt aktiv. Det tror jag kommer göra att fler vill vara med i ”rörelsen”.

Träning har varit en het trend de senaste åren och man ser fler och fler gym poppa upp i städerna. Ändå är det så att fler och fler rör på sig för lite. Faktum är att idag är inaktivitet högt upp på listan över faktorer som gör oss sjuka. Varför är så många inaktiva då? Förutom att vi behöver fokusera om från ytlighet till hälsa så tror jag ett stort problem är att vi tänker att man måste gå till gymmet och köra ett riktigt hårt pass för att det skall få effekt. Så är det inte. Bara att stå istället för att sitta gör stor skillnad för din hälsa. Att ha en aktiv livsstil där man står, promenerar och rör på sig lite varje dag räcker för att få många positiva hälsoeffekter. Vill man få ännu bättre effekt kan man lägga in några träningspass i veckan där man får upp pulsen och blir andfådd.

Jag vill få fler människor att träna och röra på sig för att få stark fysik och på det viset förbättra sin hälsa och välmående. Ett väldigt roligt och stimulerande jobb. Och viktigt. Den glädje och kunskap jag samlat på mig genom åren vill jag gärna dela med mig av. Jag vill lära människor att träna på ett bra sätt och att göra träningen varierad, lekfull, utmanande, rolig och effektiv. Ambitionen är också att förmedla kunskap om träning och hälsa som mina klienter skall ta med sig vidare i livet.

Från att i många år ha jobbat som personlig tränare på Fysikens gym så jobbar jag sedan december 2016 på egen hand. Jag finns på World class Klippan och utegymmen i Slottsskogen och Johanneberg men jag åker även ut på jobb hos företag. Är ni en grupp eller ett företag lokaliserade i Göteborg så kan jag komma till er.

Behöver du hjälp med din träning? Vill du bli starkare och rörligare? Få bättre kondition? Vill du bli en bättre löpare och undvika att få skador? Bli bättre i den sport du utövar? Behöver du hjälp med din kost och hälsa? Vill ni ha bättre välmående på er arbetsplats?

Kontakta mig för en kostnadsfri konsultation!

Du når mig på:

e-post: robert@starkfysik.se
mobil: 0730-21 03 01
eller genom att fylla i kontaktformuläret nedan.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev, klicka här!


%d bloggare gillar detta: